Dlouhodobá předpověď počasí: Meteorologové řekli, kdy přijdou PRVNÍ MRAZY!

Podzimní mlhy

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. září 2020 6:00

Zatímco v září nás ještě čeká relativně teplé počasí, od října se výrazněji ochladí. Objeví se ve větším množství přeháňky a déšť a teploty začnou postupně klesat. V listopadu bychom se pak mohli setkat i s prvními nočními mrazy.

Teploty na začátku září se budou pohybovat v nadprůměrných hodnotách. Během tohoto týdne vyrostou v maximech ojediněle až k 27 stupňům, od druhého týdne ale začnou postupně klesat.

I přesto by se v průběhu druhého a třetího zářijového týdne měly držet kolem 20 stupňů. Ukazuje to dlouhodobá podrobná předpověď serveru AccuWeather.com.

O něco málo klesnou ke konci září. Teploty by se poslední týden prvního školního měsíce měly držet kolem 17 až 19 stupňů, zároveň nás čeká deštivé počasí.

To přetrvá i do začátku října, kdy ho v polovině prvního týdne vystřídá polojasné až oblačné počasí a další ochlazení, které přinese teploty kolem 16 stupňům. Zde se podle meteorologů udrží následující dva týdny.

Ke konci října se začne ochlazovat citelněji. V průběhu posledního týdne měsíce by rtuť teploměru měla během dne ukazovat teploty pouze kolem 10 stupňů. Říjen navíc může být poměrně deštivý.

V listopadu nás čeká další ochlazení a mohou se objevit první ranní mrazíky, a to hned první týden, kdy teploty během dne sice zůstanou kolem 9 stupňů, v noci ale klesnou k nule.

V průběhu druhého listopadového týdne se mírně oteplí, od poloviny měsíce ale opět dojde k ochlazení a teploty by podle dlouhodobé předpovědi měly klesat zhruba k 6 stupňům.

V závěru měsíce se oteplí na zhruba 10 stupňů, s příchodem prosince al teploty klesnou k zhruba 4 stupňům nad nulou. Obecně ale platí, že předpovědi na takto dlouhý časový úsek je třeba pouze jako orientační.

Témata: Počasí Podzim