POČASÍ na VÍKEND: Sluníčko a babí léto? Kdepak, bude takhle!

Počasí

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. září 2019 13:44 | Aktualizováno: 26. září 2019 4:30

Plánujete někam vyrazit o blížícím se posledním zářijovém víkendu? Pak by vám neměla uniknout nová předpověď meteorologů z ČHMÚ. Babí léto plné prosluněných dnů nás podle všeho nečeká.

O víkendu se oproti pátku nepatrně ochladí. Zatímco poslední pracovní den v týdnu ukáže teploměr 19 až 23 °C, v sobotu budou maxima o dva stupně nižší. Čeká nás ale relativně teplá podzimní noc s teplotami mezi 10 a 14 °C.

První víkendový den se vyplatí mít s sebou deštník. Meteorologové informují, že bude oblačno až zataženo, přičemž od severozápadu bude docházet k postupnému ubývání oblačnosti. Občasný déšť nebo přeháňky se očekávají zejména na horách, večer by srážek mělo ubývat.

V neděli by pak mělo pršet už jen ojediněle, ačkoliv nás neopustí oblačná obloha. Místy může být sice i polojasno, naopak na severu a severovýchodě bude nejspíš zataženo. Právě tam by mohlo i zapršet. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, ve dne se pak – stejně jako v sobotu – vyšplhají až k 21 stupňům.

Podobné počasí bude panovat i počátkem příštího týdne. Teploty se budou v pondělí opět pohybovat kolem 20 stupňů, oproti neděli však meteorologové očekávají více přeháněk. Výrazně také zesílí vítr, v nárazech může dosahovat rychlosti až 20 m/s (70 km/h).

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ Slunce