Špatné zprávy meteorologů o počasí: LÉPE NEBUDE?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. srpna 2019 15:16 | Aktualizováno: 8. srpna 2019 17:12

Polovina prázdnin je za námi a podle předpovědí meteorologů léto pomalu končí. Do konce měsíce už se vysokých teplot moc nedočkáme, v druhé polovině srpna se navíc může přihnat sychravé počasí připomínající podzim.

Letošní srpen bude podle meteorologů teplotně průměrný. Nejteplejší je tento týden, který ale zároveň přinese do Česka déšť. Druhá polovina měsíce bude chladnější. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"V následujících týdnech by se mělo postupně ochlazovat," uvedli meteorologové. V týdnu od 19. srpna se denní průměr teplot dostane jen na 21 stupňů. Z hlediska srážek budou následující čtyři týdny jako celek pouze průměrné. Nejdeštivější by měl být příští týden.

Teploty se tento týden ještě budou držet u letních hodnot, zatáhne se ale a hrozí i přeháňky a bouřky. Oteplit by se mělo i o víkendu, kdy hrozí další přeháňky.

Další týdny budou podle dlouhodobé předpovědi portálu AccuWeather velmi proměnlivé. Bude zataženo a objeví se bouřky a přeháňky, místy se ale vyjasní a teploty mírně porostou nahoru. 

Většinou se ale budou držet spíše podzimních hodnot. Příkladem má být poslední srpnový týden, kdy se teploty propadnou k 20 stupňům během dne a v noci až k 10 stupňům. Poslední srpnový víkend sice bude ještě jasno, teploty ale nevyšplhají nad 25 stupňů.

V září se zatáhne a teploty během dne spadnou pod 20 stupňů. Zde se pravděpodobně udrží po zbytek měsíce. Tropického září se tak letos nedočkáme, naopak se podle předpovědi zdá, že poslední zářijový týden proprší a denní teploty se budou pohybovat kolem 15 stupňů, noční kolem 5.

Témata: Počasí Podzim