Počasí se příští týden mírně ochladí

Počasí

Autor: Libor Frýdl

28. října 2023 6:00

Počasí se příští týden mírně ochladí. Zatímco tento se denní maxima pohybovala ještě kolem 18 °C, příští týden teploty podle ČHMÚ mírně klesnou na 16 °C v maximech.

Předpověď na pondělí:

Oblačno až polojasno, na severozápadě Čech až zataženo a ojediněle přeháňky. Zejména ve východních Čechách a na Moravě místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží do odpoledne, ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na východě kolem 11 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při déletrvající nízké oblačnosti a na severozápadě kolem 12 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:

Zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle polojasno. Na západě a postupně na většině území občas déšť nebo přeháňky. Ráno na Moravě místy mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, na jihovýchodě a východě kolem 12 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na jihovýchodě a východě kolem 16 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na východě vítr čerstvý 4 až 8 m/s. Během dne se bude vítr měnit na západní a přechodně zesílí.

Předpověď na středu:

Oblačno až polojasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, k večeru zeslábne.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:

Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, ráno ojediněle mlhy. Postupně od západu až zataženo a srážky na většině území, které budou v závěru období ustávat. Nejnižší noční teploty 9 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 14 °C, zpočátku až 16 °C.

Témata: Počasí Podzim