Počasí o víkendu: Ochlazení se projeví, teploty mnohde nepřekročí dvacítku

Počasí

Autor: Jan Hrabě

23. září 2023 6:00

Chladnější než předchozí pracovní týden bude právě začínající víkend. Nejvyšší denní teploty během něj až na výjimky nepřekročí 20 stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

O víkendu bude podle meteorologů přes české území zvolna postupovat zvlněná studená fronta k východu, za kterou bude proudit chladnější vzduch od západu.

Předpověď na sobotu (00-24):

Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území občas déšť. Během dne jen ojediněle déšť nebo přeháňky, odpoledne a večer na východě občas déšť. K večeru v západní polovině Čech ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, v 1000 m na horách kolem 11 °C. Slabý, postupně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):

Skoro jasno až polojasno, během dne přechodně oblačno a zejména na horách ojediněle přeháňky. Ve východní polovině území oblačno až zataženo a na krajním východě doznívající déšť. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na východě a jihovýchodě kolem 12 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, při déletrvajícím svitu až 21 °C. Slabý, na východě mírný vítr severních směrů 3 až 7 m/s a místy nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ