Počasí na Silvestra a Nový rok: Spíše podzim či jaro, nikoliv zima

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

31. prosince 2023 6:30

Počasí bude připomínat spíše podzim či jaro nejen na Silvestra, ale také na Nový rok. Denní maxima dosáhnou na přelomu roku až osmi stupňů nad nulou, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

V neděli se výběžek vyššího tlaku vzduchu, zasahující do Česka od jihu, přesune dále k východu, uvedli meteorologové. Počasí u nás začne během dnešního dne a noci na zítřek ovlivňovat slábnoucí studená fronta postupující od západu.

Předpověď na neděli (07-24):

Zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, ráno ojediněle i mrznoucí, jen místy polojasno. Ojediněle mrholení. Během dne od západu přibývání frontální oblačnosti a později večer v Čechách místy déšť nebo přeháňky, v polohách nad 900 m postupně srážky sněhové. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem 8 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr do 4 m/s, na severovýchodě Čech a na Moravě vítr místy mírný 2 až 6 m/s. Večer se bude vítr v Čechách měnit na mírný jihozápadní až západní.

Předpověď na pondělí (00-24):

Oblačno až polojasno, místy přeháňky, ve východní polovině území zpočátku až zataženo a místy déšť. V polohách nad 700 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

Témata: Počasí Podzim