Počasí jako na houpačce. Teploty mohou tento týden vyrůst až na 15 stupňů

Počasí

Autor: Libor Frýdl

13. listopadu 2023 6:00

Ačkoliv byly uplynulé dny poměrně chladné, v tomto týdnu se může místy oteplit. Podle Českého hydrometeorologického ústavu teploty porostou místy až k 15 stupňům.

Předpověď na pondělí:

Převážně zataženo, zpočátku místy mlhy, ojediněle i mrznoucí. Postupně od jihozápadu na většině území déšť. Na jihozápadě zpočátku ojediněle i srážky mrznoucí, nad 800 m smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, večer v jihozápadní polovině Čech 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C, na Šumavě kolem 8 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, večer v Čechách čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude se měnit na západní.

Předpověď na úterý:

Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Ojediněle přeháňky nebo déšť, zpočátku na jihu a východě srážky četnější. Později odpoledne a večer od západu příbývání srážek. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, na severu a severovýchodě zpočátku kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na jihu Moravy až 15 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, k večeru částečně zeslábne.

Předpověď na středu:

Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, později na severu a severovýchodě nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Později částečné ubývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Převážně oblačno. Místy přeháňky, na severu na hřebenech hor srážky sněhové. Později přibývání oblačnosti a na západě srážky četnější. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:

Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, přechodně srážky četnější. Nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Oblačno až zataženo. Místy déšť nebo přeháňky, přechodně srážky četnější, v sobotu od vyšších poloh srážky smíšené nebo sněhové. V závěru období místy i polojasno a přeháňky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C, v neděli 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty v sobotu 4 až 9 °C, v dalších dnech 9 až 13 °C.

Témata: Počasí Podzim