Po znásilnění ve Francii je tu případ z Mallorky. Obětí je mladá Britka

Španělská policie, ilustrační fotografie

Autor: Jan Hrabě

18. srpna 2023 16:00

Zatímco je Francie v šoku z brutálního znásilnění ve městě Cherbourg-en-Cotentin v Normandii, její občané se totožného činu dopustili na španělském ostrově Mallorca. Místní policisté zadrželi pět francouzských a jednoho švýcarského turistu v souvislosti s případem, který se týká osmnáctileté Britky.

K hromadnému znásilnění mělo dojít v pondělních ranních hodinách v letovisku Magaluf, napsal web ABC News. Všichni zadržení jsou starší 20 let. V mobilním telefonu nejméně jednoho z nich objevili strážci zákona videozáznam činu.  

Oběť podle policie vypověděla, že s jedním z mužů šla do jeho hotelového pokoje, kde však byla sexuálně napadena celou šesticí. Policisté dorazili na místo po oznámení od zaměstnanců ubytovacího zařízení, kteří ji našli v slzách. Mladá Britka byla následně ošetřena.

Čtěte také

Policie krátce poté zadržela všechny podezřelé, kteří se nachází v cele předběžného zadržení. Nikdo z nich ale zatím nebyl formálně obviněn, protože vyšetřování nadále probíhá. 

Francii v tomto týdnu šokovalo brutální znásilnění devětadvacetileté ženy ve městě Cherbourg-en-Cotentin. O ohavném činu napsal například britský list Daily Mail. Napadená popsala, že útočník se vloupal do jejího domu, kde ji následně několikrát zbil a znásilnil, přičemž použil násadu od koštěte. Žena utrpěla mnohočetná vnitřní poranění a bojuje o život.

Brutalita činu šokovala policisty a především zdravotníky. Nemocnice, která napadenou ženu přijala, musela zřídit psychologické oddělení pro personál, protože někteří zaměstnanci se zhroutili, když se ukázalo, jak vážná zranění oběť znásilnění utrpěla. 

Podezřelého Oumara N. zadržela policie až po několika dnech díky otiskům prstů, které zanechal na místě činu. Jeho přítomnost v bytě potvrzovala také data získaná z jeho telefonu. Policie už jej obvinila a dala do vazby, přičemž se pachatel měl přiznat. Muž je také aktuálně vyšetřován v případu sexuálního napadení vlastní sestry. V minulosti byl pětkrát odsouzen soudem pro mladistvé kvůli poškozování majetku a násilí. 

Témata: Znásilnění Mallorca Policie Španělsko