Nedělní nehodu v Ostravě šetří policie. Šest zraněných, nejezdily tramvaje

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

13. února 2024 9:14

Policie od nedělního večera vyšetřuje vážnou dopravní nehodu v Ostravě, při které se zranilo šest lidí. V případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví.

K nehodě došlo v neděli krátce před 22. hodinou na ulici 28. října. Zranění utrpělo celkem šest lidí, kteří skončili v péči zdravotníků. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky.

"Na základě předběžně zjištěných informací vyplývá, že řidič (ročník 1999) osobního vozidla značky Škoda Octavia jel po vedlejší ulici Novinářská směrem ke křižovatce s ulicí 28. října, kdy zřejmě nerespektoval dopravní značení a nedal přednost v jízdě vozidlům jedoucím po hlavní komunikaci," uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková. 

Škoda se střetla s Toyotou, která byla nárazem odhozena do protisměru, kde došlo k dalšímu střetu s vozidlem Škoda Citigo. "Řidiči se podrobili dechovým zkouškám na alkohol s negativními výsledky," zmínila mluvčí.

Na místě byla omezena doprava, tramvaje se opět rozjely až kolem půlnoci. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví, dodala policie. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Moravskoslezský kraj