Narkoman řádil v Praze, bezdůvodně útočil na ženy. Hledají se další poškozené

Narkoman bezdůvodně útočil na ženy v Praze.

Autor: Jan Hrabě

3. listopadu 2023 21:07

Pražská policie dopadla muže, který bezdůvodně napadal kolemjdoucí ženy. Kriminalisté ale hledají případné další poškozené. Jednatřicetiletý narkoman totiž jako důvod svého jednání uvedl skutečnosti, které nedávají smysl. 

Pražská policie uvedla, že prověřuje dva případy výtržnictví. Zadržený muž bez zjevné příčiny udeřil pěstí do obličeje dvě ženy, které šly po ulici. K prvnímu napadení došlo v pátek 22. září na Karlově náměstí, druhý případ se stal v pondělí 6. října v Belgické ulici.

První oběti způsobil útočník otok s modřinou pod levým okem. Druhá oběť se stala terčem útoku, když se dívala do telefonu, přičemž utrpěla krvácivou ranku v délce patnácti milimetrů.

Muž sice v obou případech z místa události utekl, kriminalistům se ho ale podařilo vypátrat a zadržet. Podle policejního mluvčího Jana Rybanského jde o jednatřicetiletého uživatele drog, který jako důvod svého jednání uvedl skutečnosti, které nedávají smysl. 

Policisté se zároveň domnívají, že napadl více osob. Proto na ně apelují, aby se přihlásily. "Jejich případné svědectví by bylo důležité pro další prověřování případu. Touto cestou se obracejí na další poškozené, aby se dostavili na kteroukoli policejní služebnu nebo kontaktovali linku 158," dodal mluvčí. 

Témata: krimi Policie ČR Praha