Muži, který zavraždil dítě na hradeckém nádraží, hrozí doživotí! Co se říká ve městě?

Policie ČR

Autor: Pavel Krejčí

5. ledna 2024 10:41 | Aktualizováno: 5. ledna 2024 20:44

Policie v pátek obvinila dvaatřicetiletého muže ze čtvrteční vraždy nezletilého chlapce na hlavním nádraží v Hradci Králové. Obviněný na dítě vytáhl kuchyňský nůž, prozradila policejní mluvčí. Mezitím se ve městě šíří nejrůznější informace o údajném pachateli. 

"Klademe mu za vinu, že po předchozí hádce napadl kuchyňským nožem čtrnáctiletého chlapce, který na místě na následky zranění zemřel," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová na adresu obviněného. Tomu teoreticky hrozí i výjimečný trest, tedy doživotí. Policie odpoledne informovala, že soud vyhověl návrhu na vzetí muže do vazby. 

K vraždě došlo ve čtvrtek kolem půl šesté večer mezi kolejemi a mimo nástupiště na hlavním nádraží v Hradci Králové. Ihned se spustilo rozsáhlé pátrání po podezřelém a na několik desítek minut byl omezen železniční provoz. Obnoven byl kolem 18:45.

Do pátrání se podle Kormošové zapojily desítky policistů. "Varovali jsme občany, aby se podezřelého nepokoušeli sami zadržet, protože mohl být ozbrojen pravděpodobně nožem. Během hodiny se nám ho podařilo zadržet v jeho bydlišti v Hradci Králové," sdělila mluvčí. 

Podle jedné z místních žen jde o feťáka. "Říká se, že ten incident byl skrz cigaretu a marihuanu. Ale samozřejmě jsem u toho nebyla, to je, co se povídá," řekla webu novinky.cz a vyjádřila lítost nad tím, co se stalo. 

Z dalšího svědectví vyplývá, že mohlo jít o recidivistu. "Toho vraha jsem znala z dřívějška, je to asi patnáct let. Přišel mi jako normální kluk, byl v pohodě, celkem i hodný. Pak jsem ho několik let neviděla, snad byl ve vězení. A asi se tam zbláznil," poznamenala jiná žena.

"V létě třeba nosil dámské oblečení, prostě proto, že to v hlavě nemá v pořádku," dodala dáma, která muže spatřila pouhý den před tragickou událostí. 

Témata: Vražda Policie ČR Královéhradecký kraj