ME ve fotbale: Slováci se pokusí o zázrak! Euro má první dva čtvrtfinalisty

Fotbal, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

30. června 2024 13:39

Čeští fanoušci se v týdnu museli smířit s brzkým koncem národního týmu na fotbalovém Euru v Německu, stále však mohou držet palce sousednímu Slovensku. Jeho reprezentanty v čele s několika hráči z české ligy dnes čeká osmifinále šampionátu proti jednomu z favoritů. 

Německo v sobotu opustily další dva národní týmy, které vypadly v úvodních dvou osmifinálových zápasech. Jisté už je, že se nepodaří obhajoba titulu. Itálie totiž včera vpodvečer prohrála se Švýcarskem 0:2. 

Žije naopak stále šance na triumf domácího mančaftu. Němci večer odehráli zajímavé utkání s Dánskem. V prvním poločase ho přerušila silná bouřka, klíčovou roli sehrála rozhodnutí videorozhodčího. Seveřané totiž mohli jít do vedení, jejich gól ale kvůli ofsajdu neplatil. Krátce poté byla nařízena penalta za ruku, z níž Havertz vstřelil vítěznou branku.

Čtěte také

Program evropského šampionátu pokračuje i dnes. Od 18 hodin se střetne favorizovaná Anglie, jejíž výkony však v kolébce fotbalu čelí velké kritice, se Slovenskem. Od 21 hodin pak nastoupí Španělé proti Gruzii, která postoupila na úkor českého národního týmu.

Další čtyři osmifinále se odehrají v pondělí a v úterý. Na trávníku se objeví například Francouzi, Portugalci nebo Nizozemci. 

Témata: Fotbal Euro 2024