VIDEO: Jiří Procházka se na trůn v MMA nevrátí! Od Brazilce schytal brutální kop

Jiří Procházka 3

Autor: Pavel Krejčí

30. června 2024 8:25

České MMA se v červnu těšilo na dva velké zápasy. Zatímco Karlos Vémola se v Edenu dočkal odplaty proti Attilu Véghovi, Jiří Procházka v Las Vegas padl s Brazilcem Alexem Pereirou i podruhé. Rozhodl tvrdý kop na hlavu, po kterém byl český zápasník viditelně otřesený. 

Čech a Brazilec se poprvé utkali už loni v listopadu, kdy Pereira soupeře knokautoval a ukončil roky trvající neporazitelnost rodáka z Hostěradic. Odveta byla původně plánována až na konec prázdnin, respektive na podzim. Organizátoři ji však posunuli na dřívější termín po zranění Conora McGregora. 

Fanoušci, kteří se chtěli dívat, si museli přivstat. Nakonec viděli jen pár minut tvrdého boje. Jihoamerický obhájce titulu vstoupil do duelu lépe a jeho první velký moment přišel na konci prvního kola, kdy Procházku poslal pověstným hákem na zem.

Bývalého držitele pásu, který toužil po návratu na trůn, tehdy ještě zachránil gong signalizující konec prvního kola. Jenže hned po pár vteřinách druhého dějství inkasoval Procházka od Pereiry tvrdý kop do hlavy a následně ještě pár úderů na zemi. Rozhodčí zápas ukončil. 

Procházka byl po knokautu viditelně otřesený, o jeho zdravotní stav se zajímal i Pereira. Přejme si tedy, aby se český MMA zápasník dal co nejrychleji dohromady. 

Témata: Jiří Procházka (MMA) MMA (Mixed Martial Arts) UFC