Máte bombu na Hradě, napsal muž prezidentu Pavlovi. Policie recidivistu dopadla

Petr Pavel

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. července 2023 10:41

Policie zadržela jednačtyřicetiletého recidivistu, který má na svědomí už čtrnáct výhružných emailů. Naposledy vyhrožoval v pondělí prezidentovi republiky Petru Pavlovi tím, že odpálí nastražené výbušniny v jeho kanceláři. Muži hrozí až tři roky za mřížemi.

"Do emailové schránky prezidentovy kanceláře přišel v noci sedmnáctého července, kolem druhé hodiny ranní, anonymní email, ve kterém neznámý muž tvrdil, že v prezidentově kanceláři jsou na dálku odpálitelné výbušniny," uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Případ si následně převzali kriminalisté z odboru extremismu a terorismu, kteří během několika hodin vypátrali podezřelého a ve spolupráci s kolegy z České Lípy ho zadrželi. "Dalším šetřením zjistili, že jednačtyřicetiletý muž má na svědomí již čtrnáct podobných výhružných emailů a v minulosti byl dvakrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost," dodal mluvčí.

Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. V případě prokázání viny a odsouzení může strávit za mřížemi až tři roky.

Témata: Petr Pavel Policie ČR