Jsem slavný herec z Kanady, tvrdil podvodník. Důchodkyně ze Zlínska mu poslala 1,5 milionu

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: ČTK

7. února 2023 18:15

Seniorka ze Zlínska poslala podle policie domnělému kanadskému herci bezmála 1,5 milionu korun. Seznámila se s ním přes internet. Případem podvodu se zabývají kriminalisté. Pachateli hrozí v případě vypátrání až osmileté vězení.

Neznámý podvodník se podle policie vydával za známého kanadského herce, který podporuje charitu a pomáhá potřebným.

"Prostřednictvím komunikace na whatsappu či e-mailu sliboval ženě nejprve vyléčení jejího nemocného syna, poté sňatek. Dokonce jí vyhrožoval americkými soudy za to, že měla v komunikaci na sociální síti urazit jeho přítelkyni," uvedla policie.

Žena podle policistů přišla o veškeré úspory, o peníze svého syna, stavební spoření i důchodové pojištění. Prodala svůj i synův stavební pozemek a vzala si dvě půjčky. "Peníze muži zasílala v období od května roku 2021 do března loňského roku," uvedla policie.

Loni v lednu seniorka podle policie muži dokonce umožnila přístup do svého internetového bankovnictví, a to poté, co jí tvrdil, že všechny peníze vrátí. "Mohl tak čerpat z jejího účtu, kdykoli tam měla peníze," uvedla policie. Až po nějaké době podle ní žena změnila přístupová hesla a komunikaci s mužem ukončila.

Témata: podvod krimi