Exposlanec Dominik Feri zřejmě bude obžalován za tři případy znásilnění

Dominik Feri

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. října 2022 10:10

Bývalý poslanec Dominik Feri zřejmě bude čelit obžalobě. Její podání navrhují pražští policisté, kteří se zabývali kauzou, v níž byl politik nařčen ze sexuálního obtěžování.

Policie dnes informovala, že kriminalisté ukončili vyšetřování případu a na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 zaslali návrh na podání obžaloby pro tři případy znásilnění.

Feri byl obviněn ze sexuálního obtěžování v březnu letošního roku, v případě odsouzení by mu hrozilo až deset let za mřížemi. Policie se případem zabývala od loňského jara. 

Svědectví několika žen, které tvrdily, že s nimi měl sex i přes jejich nesouhlas, že se z nich snažil vylákat nahé fotografie nebo je veřejně dehonestoval, zveřejnily Deník N a server Alarm. Feri to odmítl, omluvil se ale za "nevhodné" či "nepatřičné" chování. Po oznámení, že ho policie obvinila, uvedl, že hodlá prokázat svou nevinu,

Politickou kariéru začal v roce 2014, kdy se dostal do zastupitelstva Teplic. Od října 2017 do května 2021 pak byl v barvách TOP 09 členem Poslanecké sněmovny.

Témata: Dominik Feri Policie ČR