Střelba ve Zlíně: Co se na místě odehrálo?

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: ČTK

29. července 2022 8:36

Devětadvacetiletý muž ve čtvrtek podle policie v budově Krajského úřadu Zlínského kraje ve Zlíně zastřelil svou bývalou přítelkyni. Zaměstnankyně úřadu na místě zemřela. Útočník se následně neúspěšně pokusil o sebevraždu, následně skončil pod dohledem policistů v nemocnici.

Oznámení o střelbě na krajském úřadě přijali policisté krátce před 09:30. K události došlo ve 14. patře. Na místo ihned po oznámení dorazily veškeré dostupné síly a prostředky. Policisté budovu zprvu uzavřeli, kontrolovali vstupy a výstupy a následně budovu prohledali.

V daném patře jsou také kanceláře hejtmana, který nebyl v době události v úřadu osobně přítomen. Šlo o osobní problém dvou mladých lidí, netýkalo se to chodu úřadu. Žena byla zaměstnankyně odboru kanceláře hejtmana.

Podezřelý muž není oprávněným držitelem zbraně, ke střelbě použil zbraň registrovanou na jinou osobu. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu s ním nemohou být provedeny žádné úkony trestního řízení. V nemocnici podstoupil operaci a podle zdravotníků je v přímém ohrožení života. Někteří zaměstnanci byli po útoku v šoku. Vedení kraje se nyní bude zabývat tím, zda je možné posílit ochranu úřadu.

Témata: Zlín