ŠOK: Vyhodil psa z 9. patra! U soudu padl tento verdikt

Krajský soud v Ostravě

Autor: Jan Novák, stars24.cz

16. dubna 2018 20:05 | Aktualizováno: 16. dubna 2018 23:13

Brněnský městský soud ve zkráceném řízení potrestal muže, který podle policie vyhodil svého psa z devátého patra paneláku. Na ten případ si určitě vzpomínáte, vzbudil totiž u vás vlnu ohlasů a emocí. Muži za týrání zvířat hrozily až tři roky natvrdo. Jaký trest nakonec dostal?

Nad tím případem zůstává rozum stát. Obyvatelé sídliště v Brně – Bystrci našli před jedním z paneláků mrtvého psa. Bylo jasné, že zvíře nezemřelo jen tak. Jeho majitel ho podle policie chladnokrevně vyhodil z okna v devátém patře dvanácti podlažního paneláku.

„Já viděla tu kaluž krve a byla tady dva dny. Jsem si říkala, jestli třeba kočky neroztrhaly holuba, ale té krve bylo moc. Údajně tam byla hádka, mezi majitelem toho bytu a tím pánem co tam bydlel a on asi ten majitel bytu nechtěl, aby tam toho psa měl a on se zřejmě naštval a vyhodil ho z okna,“ řekl letos na konci března Primě žena z vedlejšího domu.

„Jednalo se o pejska nezjištěné rasy, černé barvy, který spadl vlastně z devátého patra, tudíž neměl šanci přežít,“ řekl Primě Andrea Cejnková, mluvčí PČR Jihomoravského kraje, 30. 3. 2018.

Podle jiné ženy, která vše viděla doslova v přímém přenosu prý navíc stačilo málo a vyhozený pes, který spadl na chodník před dům, mohl někoho zabít.

,Já tady bydlím, viděla jsem to na vlastní oči při venčení mých dvou jezevčíků. Fenku Sáru jsem šla zachraňovat. Byla jsem to já, kdo v 17:25 volal policii. Chuděrka Sára mi téměř spadla na hlavu a v tom případě by tam na chodníku byly dvě mrtvoly,“ řekl očitá svědkyně

Tento případ vás doslova zvedl ze židlí a zajímali jste se o to, jak bude pachatel za to, co udělal nakonec potrestaný. Nepochopitelný čin teď ve zkráceném řízení už projednal městský soud. A výsledek?

„V projednávané věci byl obviněný shledán vinným pro přečin týrání zvířat a byl mu uložen trest obecně prospěšných prací ve výměře 300 hodin,“ řekla dnes Petra Hovorková, mluvčí městského soudu v Brně.

Muži přitom za týrání zvířat hrozili ve vězení až tři roky na tvrdo. Jenže nedostal ani podmínku a tak 300 hodin veřejně prospěšných prací může brát jako velkou výhru. I tento případ tak potvrzuje, že tresty vězení se u nás za týrání zvířat dávají jen velmi zřídka.

Témata: krimi Psi Brno soudy