Kriminalisté měli na Nový rok plné ruce práce! Řešili VRAŽDU i pomoc při sebevraždě!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. ledna 2021 20:20

Kriminalisté si ani na Nový rok neodpočali. Během dne museli řešit několik úmrtí a vražd.

V jednom z mosteckých bytů dnes zemřel na střelné zranění muž. Policie zahájila úkony pro trestný čin účast na sebevraždě, případ nadále vyšetřuje, nevyloučila zatím podíl jiné osoby, sebevraždu ani nešťastnou náhodu, řekla odpoledne ČTK bez dalších podrobností mluvčí policie Alena Bartošová.

Obecně podle trestního zákoníku lze za účast na sebevraždě v základní sazbě udělit až tříleté vězení.

"Vrtulník ráno letěl k vážnému úrazu, ke střelnému poranění. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem," řekl ČTK mluvčí záchranářů Prokop Voleník s tím, že nemůže sdělovat bližší informace.

O silvestrovské noci zemřel člověk i na Kroměřížsku, událost vyšetřují kriminalisté. Dnes krátce před 04:00 se podle policie v obci u Holešova strhla potyčka mezi rodinnými příslušníky, dvěma muži ve věku 21 a 49 let, která vyústila smrtí staršího z nich. Policie podezřelého mladíka zadržela, případ vyšetřují krajští kriminalisté, řekla ČTK mluvčí policie Simona Kyšnerová. Obecně však byla silvestrovská noc pro policisty i hasiče ve Zlínském kraji klidnější než v minulých letech.

Policisté evidují v kraji od čtvrtečních 20:00 do dnešního rána 21 porušení vládních opatření souvisejících s epidemií koronaviru, všechna řešili domluvou, uvedla Kyšnerová. "Jednalo se především o to, že se mladí lidé srocovali venku, šlo i o skupinky deseti až 15 osob, avšak ještě před zákazem vycházení. Také šlo o případy, kdy lidé neměli roušky," uvedla Kyšnerová, podle které se tak nestalo v centrech měst, ale většinou na periferiích. Po zákazu vycházení, který platí od 21:00 do 05:00, podle ní problémy nebyly.

Od půlnoci do 06:00 přijali policisté pět desítek oznámení, která se týkala především rušení nočního klidu a přestupků v občanském soužití. "Téměř u všech oznámení sehrál roli alkohol, oproti předešlým rokům bylo však volání na linku 158 méně," uvedla Kyšnerová. Policisté byli také přivolání těsně po půlnoci do Horního Němčí na Uherskohradišťsku, kde skupinka lidí odpálila nepovolenou pyrotechniku, která poškodila desítku okolních domů, rozbila jim okna. Policisté nezasahovali u žádné vážnější dopravní nehody.

Témata: Vražda sebevražda Policie ČR