Karolína Plíšková na turnaji v Dauhá skončila! Musela na rezonanci

Karolína Plíšková (tenistka)

Autor: Libor Frýdl

18. února 2024 11:53

Karolína Plíšková musela kvůli zranění zad vzdát účast na turnaji v Dauhá. Třiatřicetiletá sportovkyně, která nedávno triumfovala v Kluži a během pouhých deseti dní odehrála devět vítězných zápasů, měla v plánu utkat se v semifinále s obhájkyní trofeje Igou Šwiatekovou. 

"Omlouvám se, že jsem musela odstoupit, ale bohužel jsem měla v posledních dnech příliš mnoho zápasů a tělo zkrátka nezareagovalo dobře. Zvlášť po včerejším těžkém zápase s Naomi," napsala Plíšková v prohlášení pro WTA.

"Cítím, že jsem už šla přes limit a mám velké bolesti dole v zádech, takže nejsem schopná hrát," dodala s tím, že v podstoupila magnetickou rezonanci.

Plíšková ukončila minulý týden více než čtyřleté čekání na titul na okruhu WTA v Kluži a pokračovala ve svém vítězném tažení i po rychlém přeletu do Dauhá.

V katarské metropoli zdolala Rusku Annou Kalinskou, Anastasiji Potapovovou a také krajanku Lindu Noskovou. Ve čtvrtfinále pak porazila Naomi Ósakaovou ve dvou tie-breacích.

Šwiateková se v souboji o třetí titul v Dauhá utká s třetí nasazenou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, která vyřadila Anastasiji Pavljučenkovovou.

Pokud by Šwiateková dokázala porazit Rybakinovou, stala by se první tenistkou, která získá tři tituly na stejném turnaji v řadě od Sereny Williamsové, jež triumfovala v Miami v letech 2013 až 2015.
 
 
 
 

Témata: Karolína Plíšková