DÍTĚ V OHROŽENÍ: Pomozte najít chlapce z Prahy, který po rodinné hádce odešel neznámo kam

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

7. ledna 2024 18:06

Pražská policie pátrá po dvanáctiletém chlapci, který v sobotu po hádce s rodiči odešel neznámo kam. Chlapec trpí hyperkinetickou poruchou ADHD, proto je důvodná obava o jeho život a zdraví, sdělila policie. 

Podle policie se dvanáctiletý chlapec v sobotu dopoledne pohádal s rodiči v bytě v Letňanech, poté si zabalil některé své osobní věci do krosny a odešel neznámo kam. SIM kartu z mobilního telefonu nechal doma, aby nemohl být kontaktován. Rodina má o hocha velký strach.

"Chlapec trpí ADHD a Hyperkinetickou poruchou, kdy s těmito poruchami musí pravidelně docházet na psychologické léčení. Jelikož se ho do současné chvíle nepodařilo nikde nalézt a je zde důvodná obava o jeho život a zdraví, prosíme širokou veřejnost o pomoc s pátráním," uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina, který poskytl popis hledané nezletilé osoby.

"Pohřešovaný je přibližně 158 centimetrů vysoký a v době odchodu měl na sobě modrou bundu s červeným pruhem uprostřed značky Levis a na nohou modré vysoké látkové boty. Na zádech měl velký černý batoh a karimatku," sdělil Hrdina. Lidé mají kontaktovat policii na lince 158, pokud by chlapce viděli či měli jakékoliv informace k pátrání. 

Témata: pohřešované osoby děti Policie ČR Praha