Chaos na D6: Řádilo počasí, za pár minut se na jednom místě stalo 6 nehod

Na D6 došlo během pár minut k několika nehodám. (8.12.2023)

Autor: Jan Hrabě

9. prosince 2023 8:33

Ledovka, kterou v pátek večer očekávali meteorologové na jihu a západě Čech, opravdu pokryla silnice a způsobila potíže v dopravě. Největší problémy nastaly na dálnici D6 na Sokolovsku, kde se stalo hned několik nehod.

Policie o ní informovala krátce po 20. hodině na sociální síti X. U sjezdu na Kynšperk nad Ohří došlo během několika málo minut hned k šesti dopravním nehodám. "Postupně havarovalo devět osobních a jedno nákladní vozidlo. Naštěstí nedošlo k žádnému vážnému zranění," uvedli strážci zákona. 

Meteorologové v pátek varovali, že Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj pokryje ledovka. Výstraha začala platit v 18:00 a skončí až dnes v 10:00. Při ledovce se při pohybu venku doporučuje chodit velmi opatrně, přičemž starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidiči by měli sledovat dopravní zpravodajství, uzpůsobit jízdu stavu vozovky a počítat s prodloužením cestovního času. 

Policisté upozornili šoféry, že ledovka se má na silnicích tvořit až do dnešních dopoledních hodin. "Řidiči, buďte na svých cestách opatrní, ať dojedete do cíle v pořádku," vzkázali. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Karlovarský kraj