Barum Rally 2023: Kdo si letos jde pro vítězství?

Barum Rally Zlín

Autor: Libor Frýdl

17. srpna 2023 16:59

Barum Czech Rallye Zlín klepe na dveře. Tato tradičně nejlépe obsazená soutěž na českém území tvoří nedílnou část domácího mistrovství a také evropského seriálu. V neděli by mohli slavit své triumfy Jan Kopecký i Hayden Paddon z Nového Zélandu.

Oba tito jezdci mají vynikající výchozí pozice. Jan Kopecký má v českém šampionátu náskok 108 bodů před Dominikem Stříteským. Hayden Paddon má na druhého v pořadí Lotyše Martinše Seskse náskok 55 bodů.

I když letošní sezona pro Jana Kopeckého není tak úspěšná jako dříve, stále je ve vedení. Zatím zvítězil pouze v Rallye Český Krumlov. Výsledky Václava Pecha, který startuje s vozem kategorie WRC, však nejsou započítány do českého šampionátu.

To umožňuje bývalému továrnímu jezdci Škody směřovat ke svému jubilejnímu titulu. K tomu by mohl dojít i v případě, že v posledních dvou soutěžích nebude bodovat. Dominik Stříteský by ho mohl předstihnout pouze tehdy, pokud by obě soutěže vyhrál.

Hayden Paddon také stojí před možností triumfu. Martinš Sesks by si udržel šanci na evropský titul pouze v případě, že by vyhrál, zajistil si nejrychlejší čas na bonusovém power stage a Paddon by neskončil hůře než na šestém místě.
 

Témata: Barum Rally Zlín