Apple za týden představí iPhone 15. Má smysl si ho kupovat?

Apple

Autor: Jan Hrabě

6. září 2023 13:53

Technologický gigant Apple chystá event, na němž podle zahraničních médií představí nový iPhone, v pořadí již patnáctý. Firma už spustila odpočet k události, která proběhne v příštím týdnu. Mezitím se v USA řeší, zdali má nákup nejnovějšího modelu smysl. 

Apple spustil odpočet na videoplatformě YouTube, kde hodlá v úterý 12. září odvysílat event od 19 hodin v přímém přenosu. "Nastavte si připomínku už teď a my se připomeneme před show," upozorňuje firma. 

Apple Event

Video: YouTube

Proces představování nového modelu iPhone začal v úterý 29. srpna, kdy společnost rozeslala pozvánky na událost, napsal Forbes. Včera došlo ke spuštění odpočtu. Vše vyvrcholí v pátek 22. září, kdy se mají na regálech objevit chytré telefony iPhone 15, včetně verzí Plus, Pro a Pro Max, a také hodinky Apple Watch Series 9 a druhá generace Apple Watch Ultra. 

Wall Street Journal mezitím zveřejnil článek, v němž to důležité ohledně nového modelu shrnuje v jednom souvětí pod titulkem: "Pokud váš přístroj podporuje iOS 17 (operační systém - pozn. red.) a jenom potřebuje novou baterii, můžete nový model přeskočit."

První iPhone představil vizionář Steve Jobs v roce 2007. Aktuální model s pořadovým číslem 14 se v České republice prodává za ceny nad 20 tisíc korun. 

Témata: apple iphone