Albánie - Česko 3:0. Fotbalová reprezentace po prohře v Tiraně nemusí být na Euru

Fotbal, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí

13. října 2023 9:03

České fotbalové reprezentaci se ve čtvrtek večer vzdálila jistotu účasti na mistrovství Evropy, které se na konci sezóny 2023/24 uskuteční v Německu. Svěřenci Jaroslava Šilhavého po domácí remíze nedokázali Albánii porazit ani v Tiraně. Dohrávali v deseti a prohráli 0:3. 

Češi jsou po porážce v Albánii a souběžné výhře Polska na Faerských ostrovech až na třetím místě tabulky skupiny E, přičemž čtvrté Moldavsko má stejný bodový zisk. Národní tým o bod přeskočila reprezentace sousední země, která má však o odehraný zápas více.

Fotbalistům nevyšla již úvodní desetiminutovka, v jejím závěru překvapil Asani dalekonosnou střelou brankáře Pavlenku, který poprvé lovil míč ze sítě. V druhé půli ho ještě dvakrát překonal Seferi.

To už však hráli domácí v jedenácti a hosté v deseti. Kritický okamžik nastal ve 39. minutě, kdy sice Češi dosáhli branky, ale podle rozhodčího rukou. A protože útočník Mojmír Chytil už měl jednu žlutou kartu z předchozího průběhu zápasu, viděl druhou a musel do sprch. 

Nároďák čeká během probíhajícího srazu ještě jedno utkání s Faeřany, je však otázkou, kdo tým povede jako trenér. Pozice Jaroslava Šilhavého se totiž zdá být ohrožena. 

Témata: Fotbal