Aktuální počasí: Meteorologové řekli, zda dnes může být až 20 stupňů

Podzimní den v areálu zámku Lednice

Autor: Jan Hrabě

27. října 2024 12:04

Dnešek má být asi posledním dnem v roce, kdy budou teploty atakovat dvacítku. Ovšem jen za určitých podmínek. Podle meteorologů by odpoledne přece jen mohly na radě míst nastat. 

Podle meteorologů se aktuálně v nížinách vyskytuje většinou nízká oblačnost, která přechází postupně v mlhy. Výjimkou jsou výběžky na severu Čech nebo oblasti Zlínska a Jesenicka.

Meteorologové každopádně mají dobré zprávy ohledně dalšího průběhu dnešního dne. “Inverze přetrvává, nicméně během odpoledne by se měla oblačnost rozpouštět a mělo by se vyjasňovat ve výrazně větší míře než včera,” uvedli na sociální síti X. Důvodem je změna proudění a blížící se brázda nízkého tlaku vzduchu, která sice přinese oblačnost také, ale vyruší inverzní ráz počasí.

Nejvyšších teplot až 20 stupňů může být dnes dosaženo na místech, kde bude svítit slunce. Jinak se maxima zastaví na 16 °C. Takových hodnot mají dosáhnout i na hřebenech Šumavy.

“Během noci a zítra se také může objevit pravděpodobně slabší déšť a to hlavně na severu Čech a severních pohraničních horách. Jinde je šance velmi malá,” dodali meteorologové.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ