Tragická osud dvojčat: Zdravotní sestry se spolu narodily, spolu podlehly koronaviru!

Katy a Emma Davisové

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. dubna 2020 19:34

Sedmatřicetiletá britská dvojčata Katy a Emma zemřely v rozmezí tří dnů poté, co byly pozitivně testovány na koronavirus.

Katy, která pracovala jako dětská zdravotní sestra, zemřela ve všeobecné nemocnici v Southamptonu v úterý a Emma, také bývalá ošetřovatelka, ji následovala ve stejné nemocnici v pátek, uvedl server BBC News.

"Vždy říkaly, že přišly na svět společně a že by ho taky chtěly společně opustit," prohlásila jejich sestra Zoe. Podle ní Katy a Emma žily spolu. Jejich zdravotní stav byl rozdílný a nějakou dobu se necítily dobře. "Neexistují slova, která by vystihla, jak byly výjimečné," řekla Zoe. "Chtěly jen pomáhat ostatním. Všechno obětovaly pacientům, o které se staraly," dodala.

"Kolegové a kolegyně popisovali Katy jako svůj vzor. Ošetřovatelství pro ni bylo více než jen práce," řekla ředitelka nemocnice v Southamptonu Paula Headová.

Emma po devět let až do roku 2013 pracovala ve stejné nemocnici jako její sestra na oddělení chirurgie. "Emmu popisovali jako skvělou ošetřovatelku, klidnou a srdečnou. Všichni ji měli rádi a byla cenným členem týmu, dokud tu byla," uvedla vrchní sestra Gail Byrneová.

Během pandemie podle časopisu Nursing Times zemřelo celkem 50 britských ošetřovatelů a ošetřovatelek.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Velká Británie úmrtí