Mladý zdravý školák (†15) SPÁCHAL SEBEVRAŽDU! Karanténu nemohl vydržet!

Kian Southway

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. dubna 2020 16:18 | Aktualizováno: 9. dubna 2020 14:07

Spojené království šokoval případ mladého školáka, který spáchal kvůli karanténě sebevraždu. Netrpěl žádnými psychickými problémy, cítil se ale izolovaný od světa a déle už to nemohl vydržet.

Podle serveru Mirror se talentovaný 15letý Kian Southway věnoval kromě školy i kickboxu. Zemřel 31. března ve Walesu jen několik dní poté, co vláda nařídila sociální distanc k zabránění šíření koronaviru. 

Chlapce všichni znali jako slušného teenagera, který myslel na každého kolem sebe. Jeho rodiče tvrdí, že se kvůli opatřením cítil až příliš "izolovaný od světa" a jeho chování se v posledních dnech změnilo.

"Bylo to nečekané. Stále jsme všichni v šoku. Potřebujeme lidem vysvětlit, že Kian netrpěl duševními problémy a neměl depresi. Chceme, aby všichni věděli, že se to stalo během chvilky. Myslíme, že se kvůli koronavirus cítil izolován od světa," uvedla matka Jolene.

"Kian miloval svůj život. Když Boris Johnson vyhlásil karanténu, stále opakoval, že se nemůže dočkat, až to skončí, a že to chce všechno urychlit," dodala. 

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Lidé