Mladý Daniel zemřel kvůli koronaviru! NEBYL NAKAŽENÝ!

Daniel Furniss

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. dubna 2020 15:01

Daniel Furniss byl čtyřiatřicetiletý mladík, který trpěl bipolární poruchou. Opatření zavedená kvůli pandemii koronaviru ale nezvládnul a spáchal sebevraždu.

Daniel žil sám a dlouhé týdny byl zavřený doma v karanténě. Kvůli cukrovce byl totiž rizikový a koronavirus by ho mohl ohrozit na životě. Karanténu ale psychicky nezvládnul.

Jeho tělo našli poté, co rodina ohlásila, že se jim delší dobu neozval. Daniel trpěl psychickou poruchou, kvůli které nemohl pracovat. "Není dost pomoci pro lidi s psychickými problémy," napsal pár dní před smrtí na sociální síť.

"Vždy se oblékal do světlých, zářivých barev - nemohli jste ho přehlédnout. Dan přinesl mnoho radosti do životů mnoha lidí. I když měl 34, v srdci byl stále velkým dítětem," uvedla jeho sestra Chelsea.

"Žil sám, ale každý den chodil ven. Dan měl cukrovku a patřil do vysoce rizikové skupiny, proto po zavedení omezení nemohl vyjít z domu a myslíme si, že to ho dostalo na hranu," dodala.

"Báli jsme se o něj a byli jsme v kontaktu, ale nemohli jsme ho vidět. Snažili jsme se mu dát ze všech sil najevo, že jsme tu pro něj," svěřila  se dále Chelsea.

Serveru Metro závěrem sdělila, že doufá, že to, co se stalo Danovi, zvýší povědomí o problémech, s nimiž bojují lidé, kteří kvůli koronaviru nemohou opustit karanténu.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Lidé