Šéf vyčinil záchranářce, která si stěžovala na nedostatečnou ochranu! Sám skončil v karanténě!

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. března 2020 13:08

Šéf středočeských záchranářů v tomto týdnu důrazně vyčinil podřízené, která si stěžovala na nedostatečnou ochranu v boji s koronavirem. Sám nakonec skončil v karanténě, protože se dostal do kontaktu s nakaženým.

Ve sboru středočeských záchranářů panuje napjatá atmosféra kvůli nedostatku ochranných pomůcek. V otevřeném dopise vedení organizace a hejtmance Jaroslavě Pokorné Jermanové si na něj postěžovala jedna ze záchranářek. Její šéf na to brzy důrazně zareagoval.

Jiří Knor označil dopis za neférový a jednoznačně nepravdivý a zdravotnici obvinil z toho, že svým neprofesionálním selháním šíří paniku. Sám všechny ujistil, že všechny vozy záchranné služby budou dál vybaveny ochrannými prostředky a pomůckami proti vysoce nebezpečným nákazám.

Podřízenou také požádal, aby příště nejprve kontaktovala se stížností jeho nebo ostatní členy vedení záchranky. „Berte proto mimo jiné také na vědomí, že Vaše jednání kvalifikujeme jako porušení pracovní kázně,“ dodal šéf záchranářů na závěr.

Sám Knor nakonec skončil společně s dalšími 12 záchranáři kvůli možné nákaze v karanténě. Všichni se dostali do kontaktu s člověkem, u nějž byla nákaza potvrzena. „Nastalá personální situace nijak neohrožuje poskytování přednemocniční péče obyvatelům Středočeského kraje,“ řekla ČTK mluvčí krajské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Témata: záchranáři Záchranná služba středočeský kraj lékaři Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)