Novinky pro WhatsApp: Čeho se uživatelé dočkají?

WhatsApp

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

24. února 2023 8:40

WhatsApp patří k nejpopulárnějším chatovacím aplikacím v Česku i ve světě. Pro udržení pozic je v dnešním světě nutné přicházet stále s něčím novým. Vývojáři proto přispěchali s několika úpravami, na které můžete narazit už v těchto únorových dnech.

WhatsApp už před časem zavedl takzvané stavy, jejimž prostřednictvím mohou uživatelé sdílet fotky, videa, texty či další obsah po omezenou dobu 24 hodin. Po jejím uplynutí vše zmizí. Před několika dny tvůrci aplikace oznámili nové možnosti týkající se této funkce.

Například byl vytvořen nástroj pro výběr okruhu uživatelů, kteří uvidí vaši aktualizaci stavu. Občas totiž může nastat situace, že si nepřejete, aby o něčem věděli všichni. "Naposledy vybraný okruh uživatelů se uloží a bude výchozím nastavením také u dalšího stavu," uvádí se na webu.

Zavádí se také možnost nahrát do stavu hlasovou zprávu o délce až 30 sekund či zobrazení náhledu obsahu sdíleného odkazu. WhatsApp přidává také reakce na stav a profilové kroužky značící nové aktualizace.

"Tyto novinky jsme už začali zavádět u uživatelů po celém světě. Během nadcházejících týdnů by je měli mít k dispozici všichni. Jsme rádi, že si lidé budou moct už brzy tyto nové funkce stavu vyzkoušet," vzkázali vývojáři před dvěma týdny.

Témata: WhatsApp