Kam jezdí celebrity na servis aneb proč dát přednost autorizovaným servisům?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. července 2022 16:52

Přemýšlíte, jak je možné, že známé osobnosti jezdí nablýskaným vozem, který je nikdy nezklame? Ptáte se sami sebe, co dělají jinak? Jezdí s autem do servisu? Nechávají ho pravidelně prohlížet? Jasně! A využívají služeb autorizovaného servisu.

Když dva dělají stejnou věc, nemusí to být totéž

Servisů se u nás najde nespočet, mnozí z nás si dokonce nějaké ty opravy a údržbu dělají sami doma. A právě v tom je ten rozdíl. Známé osobnosti se ve většině případů spolehnou na servis, ideálně ten autorizovaný.

Kromě autorizovaného servisu se najde i mnoho dílen, garáží a autoopraven, které jsou sice levnější, ale nejsou autorizované. S mnoha vadami si poradí, kdo má ale auto na leasing nebo ho má v záruce, ten se k nim vydat nemůže. Tedy aspoň pokud o záruku nechce přijít.

Bez řádného servisu se neobejdete

Ať už máte nové nebo ojeté auto, servis budete potřebovat v každém případě. Pravidelné servisní prohlídky prověří stav vašeho auta a mohou v zárodku odhalit závadu, která by postupně mohla narůst do obřích rozměrů. Ušetříte tak čas i peníze.

Proč dát přednost autorizovanému servisu?

Možná si říkáte, že služby autorizovaného servisu jsou zbytečný luxus a přemýšlíte, jak je obejít. Proč byste za opravu měli platit víc, než je nutné?

V autorizovaném servisu pracují mechanici proškolení na konkrétní značku. Pravidelně absolvují školení, aby si dokázali poradit s každou možnou závadou. Disponují nejmodernějším dílenským vybavením. Při příjmu auto zkontrolují za vaší přítomnosti na zvedáku a doporučené opravy konzultují s odborným servisním poradcem. K opravě použijí výhradně originální náhradní díly, na které se vztahuje záruka v délce 2 roky. Na všechny opravy mají normy od výrobce, takže nezaplatíte víc, než kolik je možné zaplatit dle této normy. Běžné servisy oproti tomu většinou práci fakturují hodinově, a to se může prodražit. Všechny servisní úkony provádí za použití profesionálního vybavení a dodržují technologické postupy předepsané výrobcem. Záruka na práci autorizovaného servisu je 6 měsíců, ručí za ni přímo výrobce vašeho vozidla. Dodržování opravárenských postupů pravidelně hodnotí audity a testy kvality. Všechny opravy se zapisují do servisní knížky, budete tak moci jednoznačně prokázat historii vozu, třeba v případě, že ho jednou budete chtít prodat. Autorizované servisu mají přehled o tzv. svolávačkách, když s autem přijedete na servis, zkontrolují, zda se vás některá netýká.

Náš tip na závěr: Autorizovanému servisu dejte přednost i v případě, že došlo k poškození nového nebo ojetého vozidla v důsledku autonehody. Oprava splní standardy výrobce a vozidlo bude stále splňovat všechny bezpečnostní normy.

Témata: auto