Zákaz návštěv: Do kterých nemocnic vás kvůli covidu nepustí?

Nemocnice, ilustrační foto

Autor: ČTK

9. října 2022 14:06

Covid-19 v Česku opět sílí a nemocnice napříč celou republikou postupně omezují nebo zakazují návštěvy. Do kterých nemocničních zařízení se nedostanete?

Městská nemocnice v Jablonci nad Nisou minulý týden zakázala až na výjimky návštěvy pacientů. Důvodem je rostoucí počet hospitalizovaných s koronavirem. Z dalších páteřních nemocnic v Libereckém kraji platí zákaz návštěv v Jilemnici u pacientů s covidem, kteří jsou na interním oddělení. 

I nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zakázala návštěvy na všech lůžkových odděleních. Důvodem je zhoršování epidemické situace, což vede k výraznému růstu počtu ambulantních i hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid -19.

Ve všech pěti nemocnicích Pardubického kraje jsou od úterý 4. října až do odvolání také zakázány návštěvy pacientů. Za týden se počet hospitalizovaných zvýšil na dvojnásobek, nyní je jich kolem stovky.

Zákaz návštěv platí v Nemocnici Třebíč a na vybraných odděleních nemocnic v Pelhřimově a Havlíčkově Brodě. A i mladoboleslavská nemocnice zakázala od středy 5. října návštěvy u pacientů. Zákaz návštěv zavedla též nemocnice ve Slaném na Kladensku.

Příbramská nemocnice podobně jako některá další zařízení v regionu zakázala návštěvy pacientů. Pacienti i personál musejí zároveň v prostorách nemocnice nosit respirátor FFP2.

Ve Fakultní nemocnici Olomouc je od středy kvůli rostoucímu počtu nákaz novým koronavirem plošný zákaz návštěv u pacientů na lůžkových odděleních. Na odděleních, kde byla u hospitalizovaných pacientů potvrzena nákaza koronavirem, bude muset personál nosit respirátory.

Nemocnice v Olomouckém kraji kvůli rostoucímu počtu nákaz koronavirem zpřísňují režim návštěv. Například ve Fakultní nemocnici Olomouc platí od středy zákaz návštěv na všech lůžkových oddělení. Návštěvy nejsou povoleny ani v Nemocnici Hranice. Nemocnice v Prostějově, Přerově a Šternberku omezily návštěvy u hospitalizovaných pacientů zatím jen na některých klinikách.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemocnice