Registrace očkování pro lidi nad 45 let se blíží! Kdy se začnou očkovat děti?

Petr Arenberger

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. května 2021 12:45

Další věková skupina ve věku 45 až 49 let dostane možnost se registrovat k očkování ve středu 12. května. Podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera bude navíc brzy možné očkovat i děti ve věku 12 až 16 let

"Věkové skupiny po týdnu teď spouštíme už ani ne kvůli nedostatku vakcín, ale kvůli přehlcení systému," řekl ministr na tiskové konferenci.

Podle něj je vždy v noci z úterý na středu, kdy se další lidé mohou hlásit, registrační systém na webu na takové hranici. Na začátku registrací osmdesátníků v polovině ledna byly s registracemi kvůli velkému zájmu a nově spuštěnému systému problémy.

Další věková skupina ve věku 45 až 49 let dostane možnost se registrovat k očkování ve středu 12. května. V poslední vlně lidí ve věku 50 až 55 let se přihlásilo dosud podle Arenbergera asi 155.000 zájemců o očkování. Podle dat o vakcinaci jich asi 108.000 z celkem 686.000 v tomto věku už vakcínu dostalo jako jiné přednostní skupiny, například zdravotníci, učitelé nebo chroničtí pacienti.

Alespoň jednu dávku vakcíny dostalo podle Arenbergera asi 12 procent obyvatel nad 16 let a asi milion lidí má dokončené očkování. Ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi mělo Česko na konci dubna pátý nejvyšší počet obyvatel s dokončeným očkování, ale pod průměrem je v absolutním počtu podaných dávek na 100 obyvatel. V květnu ale očkování v ČR zrychluje.

Témata: očkování Petr Arenberger Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)