Registrace na očkování se rozšíří! Další skupina lidí se může hlásit po Velikonocích!

Očkování, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

27. března 2021 11:43 | Aktualizováno: 27. března 2021 22:03

Registrace k očkování se od středy 7. dubna otevře i pro pracovníky terénních sociálních služeb, kteří docházejí za seniory či postiženými domů. Hlásit by se měli začít pečovatelé a pečovatelky či osobní asistenti a asistentky.

Kraje mají do konce března dodat seznam služeb. Jejich zaměstnanci pak dostanou potřebné registrační kódy.

Očkovat se zatím mohl nechat personál domovů pro seniory či postižené. Začátkem března dostali kódy k registraci také pracovníci a pracovnice dětských skupin, mikrojeslí či klokánků a podobných domů pro okamžitou pomoc dětem.

"7. dubna se spustí registrace k očkování dalších zaměstnanců sociálních služeb, především těch terénních, například osobní asistence, pečovatelská služba a další. Do 31. března musí kraje dodat seznamy sociálních služeb a následně obdrží zařízení kódy pro zaměstnance," uvedla Maláčová.

V polovině března ministryně na tiskové konferenci ČSSD řekla, že její ministerstvo vyjednává s resortem zdravotnictví o přednostním očkování pečovatelek a pečovatelů, kteří docházejí domů za seniory a postiženými. Zmínila, že do domácností chodí 19.000 pečovatelek a pečovatelů nad 50 let.

Témata: očkování Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)