Aktuální počet nakažených: Může za něj Praha? Hřib se brání!

Češi bojují proti koronaviru rouškami a respirátory

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

10. prosince 2020 10:53

Pražský primátor Zdeněk Hřib se na tiskové konferenci po jednání městské rady ohradil proti nedělní kritice hlavního města a jeho přístupu k pandemii nemoci covid-19 ze strany premiéra Andreje Babiše.

Podle Hřiba vzrůstající počty nakažených nemohl ovlivnit uplynulý víkend v Praze. Zároveň Babišova slova označil za zahájení kampaně před sněmovními volbami, do které zbytečně zatahuje Prahu. Babiš kritizoval v neděli vedení a obyvatele hlavního města v pravidelném nedělním videu, které zveřejňuje na sociálních sítích.

"Já jsem zaznamenal, že pan premiér ve svém pravidelném hlášení Čau, poddaní obvinil občany hlavního města z toho, že přes víkend zkazili ostatním Vánoce a že mu kazí jeho (Babišovo) skóre ´best in covid´. Já myslím, že to rozhodně není pravda. Pan premiér způsobil část těch problémů sám tím, že zasahoval do odborných doporučení a politicky měnil opatření," řekl Hřib.

Primátor vyzval premiéra, aby si uvědomil, že to bylo díky příznivé situaci v Praze, že bylo možné otevřít restaurace a obchody. Zároveň mu doporučil, aby se zabýval situací v regionech, kde je situace špatná.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)