Flegr: Letošní Vánoce budou mizerné! Hrajeme si na opatření!

Jaroslav Flegr

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. listopadu 2020 14:25

Letošní Vánoce budou mizerné, a je to dáno tím, že si hrajeme na opatření, namísto toho, abychom skutečně zavedli lockdown. Tvrdí to evoluční biolog Jaroslav Flegr, který se do podvědomí veřejnosti zapsal svými přesnými předpověďmi v případě vývoje covidu-19.

"Vánoce budou mizerné, protože si hrajeme na epidemická opatření. Není šance, abychom se toho do Vánoc zbavili. Je to naše blbost a to, že nejsme ochotni si na nějakou dobu utáhnout opasky," uvedl Flegr v pořadu Máte slovo.

Sám už dříve uvedl, že on sám asi pod tíhou covidu Vánoce slavit nebude, a varoval před tím, že v každé rodině budou lidé znát někoho, kdo s covidem zemřel. Podle něj tedy tedy vánoční atmosféru zastíní covid a vysoký počet mrtvých, k němuž může dojít.

"Ježíšek přijde podle toho, jak se budeme chovat," doplnil ho Julius Lukeš, ředitel Parazitologického ústavu AV ČR. "Když se mladí vžijí do toho, že oni nemocní ani neumřou, ale budou ohrožovat ty starší, a pokud se rozhodnou chovat se naprosto odpovědně, tak se to dá srazit," dodal.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Vánoce Jaroslav Flegr