Minisérie Iveta: Co v ní diváky čeká?

Iveta Bartošová 4

Autor: ČTK, stars24.cz

8. května 2022 15:12

Třídílná minisérie režiséra Michala Samira Iveta, jejíž první díl zavítal v pátek na Voyo, sleduje příběh počátku kariéry Ivety Bartošové. Jednu z nejznámějších československých zpěvaček ztvárnila Anna Fialová, jejího partnera Petra Sepéšiho Vojtěch Vodochodský. Podívejte se, co na vás během tří dílů čeká.

Minisérie Iveta ukazuje příběh zpěvačky od prvních kroků v rodných Beskydech, kdy spolu se svou sestrou Ivanou začíná navštěvovat školní sbor, přes průlom na festivalu Mladá píseň v Jihlavě z roku 1983 až po její partnerství se zpěvákem Sepéšim a vznik hitu Knoflíky lásky. Nezabývá se tragickým závěrem jejího života, který ukončila sama, když krátce po 48. narozeninách 29. dubna 2014 skočila pod vlak.

"Diváky nečeká spoustu skandálních odhalení, protože to všechno už tu bylo, ale dozví se drobnosti, jednotlivosti a detaily, které možná všechno vysvětlí trochu přesněji a podrobněji, než jak to mají zakódováno v hlavě. Ať už vůči Ivetě, která z toho vychází trochu jinak, než jak ji lidé v osmdesátých letech četli, nebo vůči Petrovi, který byl vždycky vnímaný jako takový ten 'pěkný zpěvák'. Ale ono to všechno bylo trochu jinak," uvedl režisér Samir.

Podle Vodochodského, který ztvárnil Sepéšiho, umožní série Iveta lidem nahlédnout mnohem hlouběji do osobnosti oblíbené zpěvačky. "Já a moji vrstevníci jsme zažili Ivetu až v etapě, kdy ji semlel bulvár a parazitující muži. Tato série třeba nabídne i pár odpovědí na to, proč její osud nakonec skončil tak tragicky," podotkl.

Témata: Iveta Bartošová