Seriál Zlatá labuť dorazil na televizní obrazovky. Tvůrci prozradili, jak vznikl

seriál Zlatá labuť

Autor: ČTK

11. února 2023 10:25

Dobový seriál Zlatá labuť, který pro TV Nova natáčí produkční společnost Dramedy Productions s producenty Filipem Bobiňskim, Petrem Šizlingem a Janem Coufalem, byl uveden na televizní obrazovky 2. února. Režiséry seriálu jsou Braňo Holiček a Biser Arichtev a pojednává o lidech spjatých se stejnojmenným obchodním domem v Československu na přelomu třicátých a čtyřicátých let.

"Nezdá se to, ale lidé před necelými sto lety žili životy v podstatě velmi podobné těm našim, hlavní lidská trápení a radosti byla stejná, takže vlastně vyprávíme příběhy současné, ale v dobovém balení, které jim dodává na atraktivnosti,“ uvedl Bobiňski, který je hlavním scenáristou.

"Námět na dobový seriál z obchodního domu jsme měli již delší dobu připravený, chtěli jsme vyprávět osudy postav, které se protínají na jednom atraktivním místě. Konkrétní příběh Zlaté labutě jsme začali psát před více než rokem a hned na počátku jsme také už museli pracovat na hereckém obsazení a všech přípravách, aby bylo možné v říjnu loňského roku začít natáčet,“ dodal.

Hlavní role ztvární Adam Vacula, Marta Dancingerová, Kristýna Ryška, Robert Mikluš, Petr Stach, Daniela Kolářová nebo Petr Kostka. Hlavním protagonistou je Petr Kučera ztvárněný Vaculou.

"Je to člověk, který přijíždí ze zahraničí, odkud si přivezl inspiraci, vizi a sen, který tady realizuje v podobě Zlaté labutě. Přiváží do Prahy ve třicátých letech něco, co tady ještě nikdy nebylo. A baví mě, že je to sen, který plní svědomitě a stejně tak přistupuje k lidem, kteří ve Zlaté labuti pracují,“ řekl o své postavě Vacula.

Petr je mladý majitel obchodního domu, o to stojí však i jeho starší sestra Irena. Do cesty mu přijde také postava Báry Veselé, zlodějky z ulice, která ve Zlaté labuti náhodou získá pozici prodavačky.

Témata: seriál Zlatá labuť