Policie Modrava, Případy 1. oddělení i Odznak Vysočina. Co nás čeká na podzim v TV?

Nový seriál České televize Případy 1. oddělení

Autor: ČTK

28. srpna 2022 21:32

Podzim se blíží a spolu s ním i velká dávka nových seriálů. Na co se letos na obrazovkách můžete těšit?

Placená videotéka televize Nova Voyo na podzim uvede minisérii Král Šumavy, kterou natočil David Ondříček, či komediální seriál Gumy, kde se pod režijní taktovkou Karin Krajčo Babinské poprvé před kamerou potkali Richard Krajčo a David Švehlík. Voyo uvede také divácky úspěšné filmy, které již prošly kinodistribucí, a své stálice v podobě seriálů a reality show.

Televize Nova, která stojí stále z velké části na terestrickém vysílání a sledování lineárního obsahu, na podzim staví na oblíbených seriálech. Závěrečnou řadou vyvrcholí Policie Modrava, druhou řadou pokračuje seriál Pan profesor s Vojtěchem Dykem a nové případy budou řešit Specialisté. Na obrazovky uvede seriálové novinky od režisérů Bisera A. Arichteva, Tomáše Pavlíčka a Marka Najbrta – O mě se neboj s Veronikou Arichtevou nebo komediální krimi s Tatianou Dykovou Případy mimořádné Marty.

Prima chystá nový komediální seriál Agrometal, na Nově začala vznikat druhá řada seriálu Odznak Vysočina a Česká televize připravuje další díly Osady. Osmidílný Agrometal natáčí režisér Karel Janák. Na režii nových epizod kriminálního seriálu Odznak Vysočina se spolu s Markem Najbrtem podílí Andy Fehu. Natáčení pokračování seriálu Osada začalo opět pod vedením scenáristy Petra Kolečka a režiséra Radka Bajgara.

V nových dílech seriálu Odznak Vysočina se diváci opět setkají s pěticí vyšetřovatelů pod vedením kapitánky Dany Skálové (Monika Hilmerová). Vrátí se i další členové jejího týmu – Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá), Petr Bach (Martin Hofmann), Karel Šmíd (Michal Suchánek) a Václav Kocián (Patrik Děrgel). Kromě nich se objeví nová postava plukovníka Valtra Kožíška (Pavel Řezníček), přímého nadřízeného kapitánky Skálové. Vedle nových hereckých tváří má seriál ještě jednu změnu v tvůrčím týmu. Režisérský tým rozšíří zkušený Marek Najbrt. Zobrazení policejních metod s tvůrci konzultuje odborná poradkyně a Policistka roku 2018 Renáta Miková.

Na televizní obrazovky se 5. září vrátí seriál České televize inspirovaný skutečnými policejními kauzami Případy 1. oddělení. Známí hrdinové přijdou s 13 novými případy, policejní tým tvořený dosud jen muži doplní policistka a doba, v níž se nové případy odehrály, ovlivnila i podobu práce policie.

V oblíbeném seriálu, jehož předchozí řady lákaly k obrazovkám až 1,7 milionu diváků, se opět představí Ondřej Vetchý, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Igor Chmela či Sabina Remundová. Do týmu pražské kriminálky navíc nově přibydou Barbora Bočková a Juraj Loj.

Témata: seriály Seriál Případy 1. oddělení Odznak Vysočina