Seriál Přátelé: KOMPLIKACE kvůli koronaviru?

Přátelé 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. března 2020 21:14

Kvůli dalšímu šíření koronaviru přerušily výrobu filmové i televizní produkce. Pozastavuje se jak výroba filmů, tak i seriálů a zavírají i dabingová studia. Dotkne se omezení i návratu seriálu Přátelé?

Služba Netflix v pátek informovala, že přeruší veškeré své produkce ve Spojených státech a Kanadě. Zastavení výroby svých filmů oznámila i služba firmy Apple.

Televizní skupina Warner Bros přerušila práce na 70 seriálech a pilotních filmech. Podobně produkci na dočasnou dobu přerušilo televizní studio Disney. Ovlivní to například práci na jeho filmech The Little Mermaid (Malá mořská víla) nebo sci-fi snímku Ulička nočních můr.

Omezení se tak může dotknout i návratu seriálu Přátelé. Od doby, kdy bylo oficiálně potvrzeno, že po více než deseti letech od poslední epizody seriálu vznikne speciál, jsme o něm sice neslyšeli, podíl na návratu má ale i Warner Bros.

Studio oznámilo, že se sice v jeho produkčních týmech neobjevil případ nákazy novým koronavirem, ale že s ohledem na zájmy zaměstnanců i účinkujících se rozhodlo produkci pozastavit. Malá mořská víla se měla příští týden začít točit v Londýně.

Společnost Walt Disney informovala, že na její streamovací službě Disney+ bude s tříměsíčním předstihem v USA od neděle k dispozici animovaný film Ledové království II. Od 17. března bude možné film zhlédnout i v Kanadě, Nizozemsku, Austrálii a na Novém Zélandu.

Témata: Přátelé Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)