Legendární Čechomor vyrazí na vánoční turné!

kapela Čechomor 3

Autor: ČTK

20. listopadu 2022 9:25

Kapela Čechomor z turné se slovenskými Kandráčovci vydala nahrávku pořízenou v prostředí zámecké zahrady v Telči a v prosinci chystá sérii vánočních koncertů. Čechomor a Kandráčovci letos podnikli společné turné se zastávkami v Českém Krumlově, Dolní Lomné, Starém Hrozenkově a Telči, které navštívilo téměř 20.000 lidí.

Přestože to původně nebylo v plánu, z posledního vystoupení vznikla nahrávka s názvem Čechomor + Kandráčovci = Kandráčomor. Písničky zaznamenané na albu vznikly nebo byly přearanžovány pro společné turné obou hudebních seskupení, která svoji tvorbu staví na folkloru. 

Skupinu Kandráčovci založil v roce 2004 Ondrej Kandráč. V roce 2008 získali jako první lidová hudba na Slovensku najednou dvě platinové desky za prodej nahrávek A čija to chyža a Sinu muj.

Po dvouleté pauze způsobené pandemií koronaviru čeká Čechomor vánoční turné. Odstartuje 4. prosince v Divadle Hybernia, kde proběhnou dva vyprodané koncerty, a třetí 5. ledna. Mezitím kapela projede Brno, Zlín, Olomouc a další města.

V minulosti kapela Čechomor v rámci charitativní akce Pomocná tlapka přispívala na výchovu asistenčních psů pro vozíčkáře. Letos spolupracuje s Platformou vize nula, společenstvím partnerů zabývajících se zvýšením bezpečnosti na silnicích.

Témata: kapela Čechomor