Disney a Sám doma? Remake vánoční klasiky děsí celý svět!

Herec Macaulay Culkin ve snímku Sám doma 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. srpna 2019 20:35

Sám Doma s malým Kevinem v podání Macauleye Culkina je vánoční klasikou i u nás v Česku, studia Disney však plánují remake, který bude bližší novým generacím. U filmových diváků se však společnost s pochopením rozhodně nesetkala.

Když běží o Vánocích v televizi kultovní snímek Sám doma s Macaulayem Culkinem v hlavní roli, asi každý se na něj rád podívá. Přesto někoho ve studiích Disneyho napadla šílená věc. Ředitel slavné filmové společnosti Bob Iger už oznámil, že pro kanál Disney+ se připravuje remake legendárního filmu pro novou generaci.

O obsazení, v němž původně kromě Culkina v roli malého Kevina zazářili třeba Joe Pesci nebo Daniel Stern, zatím nejsou žádné informace. Každopádně oznámení o tzv. rebootu této vánoční klasiky se u filmových diváků nesetkalo s pozitivní odezvou.

Původní Sám doma má totiž velmi dobré recenze (na ČSFD 86 %), a tak není divu, že fanoušci nechápou nynější kroky společnosti Disney. Filmařům proto vzkazují, aby se od filmu „drželi dál“ a „nechali ho na pokoji“.

„Disney, přestaňte všechno rebootovat. Sám doma je perfektní tak, jak je. Zůstaňte u svého,“ ozval se jeden z kritiků. „Disney dělá rebooty, protože už nemá sám co nabídnout,“ pustil se do společnosti na sociální síti další takový člověk. Jiní lidé zase poukazovali na neúspěch dalších dílů původní série Sám doma.

Naneštěstí pro takové kritiky není Sám doma jediným úspěšným filmem minulosti, se kterým má Disney takové plány. Do nového kabátu chce obléknout kupříkladu i Noc v muzeu.

Témata: film Sám doma Macaulay Culkin studio Disney