Zemřel hvězdný bubeník Jim Gordon, spoluautor megahitu Erica Claptona Layla!

Jim Gordon (na snímku vlevo) byl součástí slavné kapely Derek and the Dominos, spolu s Ericem Claptonem

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. března 2023 21:30

V 77 letech zemřel slavný bubeník Jim Gordon. Podílel se na desítkách světových hitů, včetně legendární písně Erica Claptona Layla. Proslavil se nejen svou hudební tvorbou, ale i vraždou matky, za kterou byl odsouzen k doživotní psychiatrické léčbě ve vězeňském zdravotnickém zařízení.

Známý hudebník Jim Gordon, kterého si fanoušci pamatují hlavně díky spolupráci se světovými hvězdami, jako byli Eric Clapton nebo Little Richard, zemřel ve věku 77 let ve zdravotnickém vězeňském zařízení ve Vacaville v Kalifornii. Tam si odpykával trest za to, že zavraždil svoji matku.

Gordon trpěl schizofrenií, kvůli které v hlavě slyšel hlasy. Ty mu podle jeho slov nařídily, aby zabil svou vlastní matku, a bubeník tak 3. června roku 1983 pomocí kladiva a nože skutečně učinil.

Za brutální vraždu byl podle magazínu People odsouzen na 16 let až doživotí. Ve vězení 13. března zemřel přirozenou smrtí, podle magazínu se svými psychickými problémy bojoval do konce života.

Gordon se živil jako hostující bubeník, který ve studiích nahrával hity pro slavné kapely. Je spoluautorem například slavné písně Layla od skupiny Derek & The Dominos a Erica Claptona, ale podílel se například i na hitech Beach Boys.

Témata: Jim Gordon