Harry a Meghan: PRVNÍ SLOVA o pozvání na korunovaci krále Karla III.

Princ Harry v upoutávce k dokumentu Harry a Meghan.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

6. března 2023 9:29

Princ Harry a jeho žena Meghan budou pozváni na jarní korunovaci britského krále Karla III., tvrdí to alespoň zástupci hvězdného páru. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu už dva roky nejsou členy královské rodiny a žijí v USA.

"Mohu potvrdit, že vévoda nedávno obdržel emailovou korespondenci ohledně korunovace z kanceláře Jeho Veličenstva," sdělil podle BBC mluvčí kontroverzního páru s tím, že zatím nebude prozrazovat, zdali se dvojice slavnostního aktu zúčastní.

BBC uvádí, že někteří lidé už byli královskou rodinou požádáni, aby si vyhradili čas ve stanoveném termínu. Oficiální pozvánky na akci mají být teprve rozeslány.

Korunovace se bude konat v sobotu 6. května, takřka přesně 70 let poté, co stejný ceremoniál absolvovala Alžběta II. Nejstarší syn královny Karel III. se stal panovníkem okamžitě po její smrti loni v září a stal se nejstarší osobou nastupující na trůn v dějinách britské monarchie.

Slavnost začne průvodem s králem a jeho chotí Camillou z Buckinghamského paláce do Westminsterského opatství, kde pár korunuje arcibiskup z Canterbury. Očekává se, že obřad bude kratší, skromnější a rozmanitější než korunovace Alžběty II. Procesí se následně vrátí do paláce, z jehož balkonu královská rodina pozdraví lidi venku.

V neděli se ve Windsoru uskuteční světelná show a koncert, na kterém vystoupí známé hudební a taneční hvězdy, orchestry a pestrý korunovační sbor poskládaný z amatérských zpěváků z řad pracovníků zdravotnického systému, neslyšících, uprchlíků nebo sluchově postižených. V pondělí pak bude následovat den dobrovolnictví, kdy se lidé budou moci zapojit do nějaké pomoci ve svém okolí.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Král Charles III. (Karel III.)