Harry a Meghan v publiku, král Karel III. na trůnu. Slavný hudebník je poctěn!

Král Karel III. s rodinou.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. února 2023 16:06 | Aktualizováno: 20. února 2023 15:20

Británie opět pokročila v případě oficiální korunovace krále Karla III., na kterou zřejmě dorazí i ostře sledovaný pár Harry a Meghan. Do příprav má pochopitelně právo mluvit i sám panovník. Co nejnověji ovlivnil?

Karel III. si pro svou korunovaci objednal 12 nových hudebních skladeb včetně nové korunovační hymny od slavného skladatele Andrewa Lloyda Webbera. Hudební program pro obřad v londýnském Westminsterském opatství plánovaný na 6. května si vybral sám, oznámil královský palác.

Mezi novými hudebními díly je i řecká pravoslavná hudba, kterou chce vzdát hold svému zesnulému otci, princi Philipovi, který se narodil na řeckém ostrově Korfu.

Lloyd Webber, z jehož dílny pocházejí například muzikály Jesus Christ Superstar, Evita, Kočky nebo Fantom opery, uvedl, že byl zakázkou "obrovsky poctěn". "Doufám, že moje hymna odráží tuto šťastnou událost," řekl.

Web BBC nedávno upozornil na článek bulvárního deníku The Sun, podle kterého budou na korunovaci pozváni také Harry a Meghan. Podle serveru Sky News už dokonce několik zdrojů potvrdilo, že se vévoda a vévodkyně ze Sussexu slavnostního aktu zúčastní. 

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Princ Harry Meghan Markle