Zemřel D. H. Peligro (†63): Bubnoval s Dead Kennedys či Red Hot Chili Peppers

D. H. Peligro 2

Autor: stars24.cz, ČTK

31. října 2022 14:54

Zemřel bubeník americké punkové kapely Dead Kennedys D. H. Peligro (vlastním jménem Darren Henley). Americká média o tom dnes informují s odvoláním na prohlášení kapely. Hudebník zemřel v pátek na následky úrazu hlavy po nešťastném pádu z výšky. D. H. Peligro byl od roku 1978 pilířem hudební scény v Los Angeles a San Francisku, napsal web stanice CNN. V roce 1988 krátce hrál i s kapelou Red Hot Chili Peppers.

"V následujících dnech oznámíme detaily týkající se posledního rozloučení. Žádáme veřejnost, aby respektovala soukromí jeho rodiny v tomto těžkém čase," uvedli v prohlášení Dead Kennedys, s nimiž D. H. Peligro přerušovaně hrál téměř 25 let.

Ačkoliv hrál D. H. Peligro s Red Hot Chili Peppers kvůli neshodám s ostatními členy kapely jen krátce, zůstal přítelem baskytaristy Michaela Balzaryho (známého především jako Flea) i frontmana Anthonyho Kiedise.

"Když jsem tě poprvé slyšel hrát s Dead Kennedys v roce 1981, vyrazil jsi mi dech. Ta síla, duše a nespoutanost. Byl jsi mi milovaným přítelem. Odpočívej v pokoji a klidu od všeho, co tě drželo a poutalo," napsal Flea na svůj instagram.

Na bubeníkovo úmrtí reagoval na svém twitteru i kytarista americké kapely Alice in Chains William DuVall: "Nikdy nezapomenu na koncert DKáček v květnu 1983, kdy celý koncert šílel na bicích a pak jediným skokem přeletěl svoji bicí soupravu přímo na ruce publika. Byl naprostou legendou."

Témata: D. H. Peligro úmrtí