Vévodkyně Kate a Meghan dorazily na pohřeb královny. Jak se na něj oblékly?

Zleva: Meghan, Camilla, George, Kate, Charlotte a Sophie

Autor: ČTK

19. září 2022 21:32

Manželky britských princů Williama a Harryho, Kate a Meghan, dnes na pohřeb královny Alžběty II. zvolily symbolické šperky, kterými ozdobily své smuteční šaty. Obě si na sebe vzaly doplňky, které jim věnovala zesnulá panovnice.

Kate, která se po smrti královny stala princeznou z Walesu, dnes na sobě měla čtyřřadý perlový náhrdelník s diamantovou sponou, který patřil Alžbětě II. Šperk vytvořilo slavné britské klenotnictví Garrard. V roce 1982 jej na sobě měla princezna Diana při státní návštěvě nizozemské královny Beatrix v Londýně.

Podle webu The Court Jeweller si královna Alžběta nechala náhrdelník vyrobit z perel, které jí darovala japonská vláda po její první státní návštěvě této země v roce 1975.

Vévodkyně z Cambridge a Cornwallu doplnila šperk diamantovými náušnicemi s bahrajnskými perlami, které rovněž pocházejí z královniny sbírky. Náušnice byly vytvořeny z perel, které Alžběta a její manžel, princ Philip, dostali jako svatební dar z Bahrajnu v roce 1947. V prvním letech Alžbětiny vlády byly na panovnici často k vidění.

Stejnou sadu šperků na sobě měla Kate i na pohřbu vévody z Edinburghu, který zemřel loni.

Meghan zvolila jednoduché náušnice, rovněž s diamanty a perlami. Vévodkyně ze Sussexu tento šperk dostala od královny v roce 2018, když se po svatbě s princem Harrym připojila ke královské rodině, a ještě předtím, než se pár odstěhoval do Kalifornie a rezignoval na své oficiální povinnosti.

Témata: pohřeb královny Alžběty II. (19.9.2022) Meghan Markle Kate Middleton