Sting přerušil koncert v Polsku! Před diváky se pustil do tamní vlády i Ruska!

Sting 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. července 2022 17:36

O pořádné pozdvižení se ve Varšavě postarala britská hudební legenda Sting. Slavný zpěvák nejprve odsoudil válku na Ukrajině, následně vyzval své fanoušky, aby bojovali za demokracii. Diváci rychle pochopili, že tím naráží na nedemokratické poměry v jejich zemi.

Britský hudebník Sting v sobotu večer přerušil koncert ve Varšavě, aby varoval své fanoušky, že demokracie je celosvětově ohrožena. Odsoudil také válku na Ukrajině jako "absurditu založenou na lži".

Podle televize ABC News hudebník požádal populárního polského herce Macieje Stuhra, aby přišel na pódium a přeložil Polákům jeho varování. Uvedl, že demokracie je "ve vážném nebezpečí a můžeme o ni přijít, pokud ji nebudeme bránit".

"Alternativou k demokracii je vězení, vězení mysli. Alternativou k demokracii je násilí, útlak, věznění a mlčení," řekl Sting, který si následně přejel rukou přes krk v gestu popravy.

"The war in Ukraine is an absurdity based upon a lie. If we swallow that lie, the lie will eat us. The lie is terrified of truth. The truth must be heard. And we must not lose this battle", - @OfficialSting during a concert in Warsaw. Thank you, Sir! pic.twitter.com/tz8Ny6PF25

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) July 31, 2022

"Válka na Ukrajině je absurdita založená na lži. Když tu lež spolkneme, lež nás sežere," pokračoval Sting, který podle všeho narážel na ruské pokusy o mystifikaci, když tvrdí, že "nejde o válku, ale o speciální operaci s cílem denacifikovat Ukrajinu".

Média upozorňují, že zpěvák přednesl své poselství v zemi, která hraničí s Ukrajinou vrženou do války. Polsko se proto stalo útočištěm pro více Ukrajinců, než kterákoli jiná země.

Sting následně sklidil velký potlesk, když řekl, že "demokracie je něco chaotického a frustrujícího, ale přesto stojí za to za ni bojovat". Lidé pochopili, že jeho slova nemíří jen směrem k Ukrajině a Rusku, ale i k jejich vlastní zemi.

Polská populistická vláda je totiž ze strany Evropské unie a lidskoprávních organizací často obviňována z narušování demokratických principů. Snaží se například zpřísnit kontrolu nad soudy a médii, omezit práva žen a vystupuje proti LGBT komunitě.

Témata: Sting (zpěvák)