David Hasselhoff slaví 70. narozeniny! Naposledy dal Česku košem!

David Hasselhoff s novomanželkou Hayley Roberts 3

Autor: ČTK

17. července 2022 16:04

Americký herec a zpěvák David Hasselhoff, dnes slaví sedmdesátiny. Proslavil se především jako herec v televizních seriálech z 80. a 90. let. Věděli jste, že také navštívil Prahu?

Mezi jeho nejznámější seriály patří Pobřežní hlídka a Knight Rider, v němž za pomoci inteligentního automobilu bojuje proti zločinu.

Hasselhof se narodil 17. července 1952 v Baltimore ve státě Maryland. Hercem chtěl být již jako dítě, herectví nakonec vystudoval na Akademii dramatických umění v Rochesteru. Na studia si přivydělával jako číšník a model.

Svoji hereckou kariéru odstartoval v seriálu Mladí a neklidní. První velký úspěch zaznamenal rolí soukromého detektiva Michaela Knighta v seriálu Knight Rider a opravdovou hvězdu z něj udělal záchranář Mitch Buchannon v seriálu Pobřežní hlídka, který byl svého času jedním z nejsledovanějších seriálů na světě. Zahrál si i v několika filmech.

V roce 1997 navštívil Prahu, kde se připojil k plejádě hvězd filmového nebe, které zanechaly v pražské restauraci Planet Hollywood některý ze svých svršků či jiných relikvií, které znají diváci ze stříbrného plátna či televizní obrazovky. Hasselhoff daroval restauraci v svou bundu z Pobřežní hlídky.

Do Prahy se měl opět podívat v roce 2016. Namísto toho ale dal přednost snoubence a do Česka nepřijel.

Témata: David Hasselhoff